Op 6 september om 19.00 uur vindt de officiële aftrap plaats van het lange voorprogramma


Van 12 t/m 22 juni 2025 vindt de 56e editie van de Maastrichtse Heiligdomsvaart plaats. Deze zeven jaarlijkse traditie zal weer duizenden pelgrims en andere geïnteresseerden naar de Limburgse hoofdstad brengen om hun katholieke geloof te vieren en te beleven.
Het thema van de Heiligdomsvaart 2025 is ‘Wees een Bruggenbouwer!’

We zijn er klaar voor! Vanavond trappen we het voorbereidingsjaar voor de Heiligdomsvaart Maastricht 2025 af. Of, om in het thema ‘Wees een Bruggenbouwer’ te blijven: we storten de eerste pijler.

We starten om 19 uur in de Onze Lieve Vrouw “Sterre der Zee” Basiliek Maastricht met klein maar heel mooi concert van studium chorale (muziek van Gerard Beljon); we lopen met Fanfare Sint Servatius naar Sint Servaas Basiliek, waar Cappella Sancti Servatii ons in een korte viering begeleidt; de pelgrimskaarsen voor parochies en verzorgingshuizen in Dekenaat Maastricht staan al klaar. En het lied ‘Bouw een Brug’ van Frank Steijns en Stefan Gybels krijgt een première met Madieke Marjon Schoots en Vincent Kusters! Wees welkom, uiteraard gratis toegang!

Een grote MERCI aan alle vrijwilligers die nu al vele uren steken in de voorbereiding van de tientallen activiteiten! Klasse! 

‘Servaos is gruuts op uuch!’

Tijdens deze maanden zullen negen lezingen het thema vanuit verschillende invalshoeken belichten: religieus, maatschappelijk, politiek, ecologisch en cultureel. Iedere 2e woensdag van september 2024 t/m juni 2025 wordt een gratis lezing aangeboden op drie verschillende locaties: de Sint-Janskerk
(Vrijthof 24), de aula van de Universiteit Maastricht (Minderbroedersberg 4-6) en de Ursulinenkapel (Grote Gracht 74). De lezingen beginnen telkens om 20.00 uur met een inloop vanaf 19.30 uur. De avond wordt om 21.30 uur afgesloten. U kunt zich aanmelden voor de lezingen via:
bruglezing@heiligdomsvaartmaastricht.nl met vermelding van de datum van de lezing.
Hebt u geen e-mail dan mag u zich telefonisch aanmelden via 06 40261066 bij Elly de Haan – Verduyn. Van harte welkom!
De eerstvolgende lezingen zijn:
Woensdag 11 september 2024 in de Sint-Jan
Deken Ed Smeets ‒ ‘Liturgische muziek als brug tussen hemel en aarde’. Voor meer info zie aan het einde van deze info.
Woensdag 9 oktober 2024 in de Sint-Jan (aanvang om 19.30 uur!)
Bisschop Gerard de Korte & dr. René de Reuver ‒ ‘Geloof bouwt bruggen: Oecumene, maar ook de relaties tussen mensen met en zonder geloof’