De installatie van Mgr. Ron van den Hout als nieuwe bisschop van Roermond wordt op zaterdag 24 augustus live op televisie uitgezonden door de regionale omroep L1. Tijdens deze viering zal Mgr. Van den Hout de bisschopszetel van Roermond in bezit nemen. Daarmee neemt hij officieel het bestuur van het bisdom over.

De pontificale eucharistieviering begint op zaterdag 24 augustus om 10.30 uur in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. De Limburgse regionale omroep L1 zendt vanaf 10.00 uur een voorbeschouwing uit en vanaf 10.30 uur een liveregistratie van de viering. Deze keer is er geen sprake van een bisschopswijding, omdat Mgr. Van den Hout al bisschop is. Wel moet hij de zetel in bezit nemen, zoals dat formeel wordt genoemd. Dit gebeurt na het tonen en voorlezen van de bul, waarmee paus Franciscus hem tot 25e bisschop van Roermond heeft benoemd. De nieuwe bisschop wordt dan naar zijn bisschopszetel begeleid. Dit is een grote troon (cathedra) die in de kathedraal staat en waar alleen de residerend bisschop op mag zitten. Voor de eucharistieviering hebben zich al meer dan 100 priesters en diakens en honderden overige gasten aangemeld.

L1
De regionale zender L1 is in het hele land op de kabel te ontvangen of via de website www.l1.nl. Op de website van L1 is een overzicht te vinden van de verschillende kanalen per kabelbedrijf: https://www.l1.nl/over-l1/ontvangst 

Live-uitzending
Zaterdag 24 augustus
10.00 uur: voorbeschouwing
10.30 uur: pontificale installatieviering